Menu


Stages

 

 

 

 

 

 

Het Juridisch Loket is een onafhankelijke en laagdrempelige stichting waar burgers zonder enige vorm van belangenverstrengeling gratis juridische hulp kunnen krijgen. We zijn een landelijk werkende organisatie met dertig vestigingen en ruim 300 enthousiaste collega’s. Het Juridisch Loket verschaft burgers de (eerste) toegang tot het recht en vervult hiermee een belangrijke rol in de huidige maatschappij.

Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van toekomstige juristen. Wij willen graag bijdragen aan de ontwikkeling van talentvolle studenten tot de juristen van de toekomst. Tijdens een stage staat het bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal. Dit betekent dat je voldoende de mogelijkheid krijgt om te werken aan de doelen die vanuit jouw opleiding gesteld worden aan de stage.

Wat ga je doen?

Tijdens een beroepsvormende stage op één van onze vestigingen leer je klanten te helpen door middel van vraagverheldering en het beantwoorden van uiteenlopende hulpvragen. Je verstrekt juridische informatie en juridisch advies aan klanten. Dit doe je afwisselend via de telefoon, e-mail en aan de balie op de vestiging (geldt niet voor stage op het KCC). Daarnaast verzorg je de registratie van klantcontacten. Je maakt situatieanalyses, bestudeert relevante wet- en regelgeving en stelt brieven op. Indien noodzakelijk, verwijs je gericht naar externe deskundigen en organisaties. Als stagiair bij het Juridisch Loket leer je om, net als onze juridisch adviseurs, te werken als generalist. Dit betekent dat je met vrijwel alle rechtsgebieden te maken krijgt. Tijdens je stage word je begeleid door een ervaren en betrokken stagebegeleider.

Functie eisen

 • Enthousiasme en motivatie
 • Een open en lerende houding
 • Juridische basiskennis op HBO niveau
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Minimaal redelijke beheersing van de Engelse taal
 • Analytische vaardigheden
 • Communicatieve vaardigheden
 • Affiniteit met onze dienstverlening en onze klanten
 • Kennis van sociale instanties en organisaties
 • Integriteit en geheimhouding
 • Representatief
 • Professionele houding   

Inwerken en begeleiding

Je wordt ingewerkt en begeleid volgens een uitgebreid inwerkprogramma door ervaren juridisch medewerkers. Onderdeel van het inwerkprogramma is een basiscursus die vanuit het Juridisch Loket wordt gegeven. Verder kun je putten uit de ruime kennis en kunde van meer dan 300 enthousiaste collega’s.

Vergoeding

De stage/afstudeervergoeding: € 350,- bruto per maand op basis van 36 uur. Deze vergoeding geldt voor een stageomvang van 32 tot 36 uur.    

Solliciteren

Het Juridisch Loket biedt derdejaars studenten van de opleidingen HBO Rechten en HBO SJD de mogelijkheid om in de periode vanaf september 2024 stage te lopen. Heb je interesse in een stage bij het Juridisch Loket, solliciteer dan hieronder op de vestiging van jouw keuze.

Wij willen jou verzoeken op 1 stageplaats te solliciteren. Mocht je geïnteresseerd zijn in meerdere stageplekken kun je dat aangeven bij jouw voorkeuren in jouw sollicitatie. Wij houden daar bij de sollicitatieprocedure rekening mee.

Openstaande stage(s)