Menu

Ervaren Juridisch Medewerker Rotterdam / Dordrecht

Ben jij als ervaren jurist op zoek naar uitdagend werk in de sociale praktijk. Ben je erop gebrand mensen met een juridisch advies verder op weg te helpen en tegelijkertijd meer kennis en ervaring op te doen? Ben je betrokken en proactief en zou je graag deel uitmaken van een bevlogen team juristen dat de klant centraal stelt? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt burgers in een steeds ingewikkeldere samenleving. Als Juridisch Medewerker verleen je zelfstandig hulp aan klanten door middel van vraagverheldering en het beantwoorden van uiteenlopende hulpvragen. Hierbij zet jij complexe wet- en regelgeving om naar begrijpelijke, heldere en duidelijke taal. Afwisselend geef je telefonisch, aan de balie en op het spreekuur juridische informatie en advies aan klanten. Je bent oplossingsgericht en benut kansen voor mediation en bemiddeling. Je verwijst gericht naar externe deskundigen en organisaties als dit nodig is. Als professional consulteer je regelmatig collega’s en lever je vanuit je eigen deskundigheid een bijdrage aan de professionalisering van de organisatie.

Er zijn meerdere vacatures voor het cluster Rotterdam – Dordrecht. Bij deze vacature solliciteer je voor beide locaties, wat inhoudt dat je voor beide loketten zult werken. In overleg zal één van deze locaties op termijn je standplaats kunnen worden. 

Over de locatie

Zowel Rotterdam als Dordrecht worden druk bezocht. Klanten komen met complexe hulpvragen, waarbij zaken met spoed geregeld moeten worden. Het is dus belangrijk dat je over een gezonde dosis veerkracht en stressbestendigheid beschikt. 

Functie-eisen

 • minimaal een voltooide opleiding HBO Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening. Een master Rechtsgeleerdheid is een pré. 
 • minimaal 3 jaar juridische werkervaring
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, waarbij je ook de taal van de klant kunt spreken (denk hierbij o.a. aan B1 taalgebruik)
 • integer
 • analytische vaardigheden en oordeelsvorming
 • klantgerichtheid
 • overtuigingskracht en zelfvertrouwen
 • stressbestendigheid
 • je bent in staat snel te schakelen tussen de verschillende rechtsgebieden en soorten werkzaamheden
 • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • je bent maatschappelijk betrokken en hebt kennis van het sociale systeem. Bijvoorbeeld door het verrichten van vrijwilligerswerk.

Salaris en aanstelling

De functie van Juridisch Medewerker is ingeschaald in schaal H van de CAO Rechtsbijstand (€ 2.636,- tot maximaal € 3.600,- op basis van 36 uur per week). Op basis van genoten werkervaring wordt in overleg besloten op welke trede je wordt ingeschaald. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering 8,3%. Aanstelling vindt vooralsnog plaats voor de duur van een jaar. Bij gelijkblijvende bedrijfsvoering en bij goed functioneren bestaat een mogelijkheid tot verlenging. 

Reactie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Klik dan op solliciteren. In je motivatie lezen we graag hoe jij voldoet aan de functie eisen en waarom je Jurist voor het Juridisch Loket wilt worden. 

Voor informatie over de vacature kun je een mail sturen naar MvtWoudt@juridischloket.nl. Reageren is mogelijk tot 8 november 2019. De sollicitatiegesprekken worden zo spoedig mogelijk na sluitingsdatum gehouden.

Bijzonderheden

Binnen het eerste jaar loop je mee met een basiscursus en een inwerktraject. Tijdens dit traject krijg je de kans jezelf als juridisch medewerker te ontwikkelen. Na het eerste jaar kun je jaarlijks een aantal aangeboden opleidingen volgen om je kennis up-to-date te houden. 

We willen met meerdere nieuwe collega’s aan de slag. Je maakt dus deel uit van een nieuw team, waar teamontwikkeling een belangrijk onderdeel van is. Hiervoor wordt een positieve en actieve bijdrage verwacht.