Menu

Juridisch Adviseur Landelijke Dienstverlening (KCC)

Dankzij jou is er ook een rechtvaardige oplossing voor mensen die verdwalen in wetten en regels.

Het recht is er voor iedereen. Het maakt geen onderscheid in status, inkomen of afkomst. Dat zijn fraaie woorden, maar de werkelijkheid is weerbarstiger. Daarom mogen meer dan 6 miljoen mensen een beroep op ons doen voor een rechtvaardige oplossing van een juridisch conflict of probleem.

Wij zijn het Juridisch Loket. Onze visie is “Een rechtvaardige oplossing voor iedereen”. En wij zoeken juridisch adviseurs die werk willen maken van die visie. 

Kortom: wij zoeken jou.

Zo help jij ons helpen
Wat we doen is niet nieuw. Het Juridisch Loket bestaat al sinds 2004. Maar tijden en wetten veranderen en daarmee ook onze manier van werken. Om onze visie werkelijkheid te laten worden, zijn we onszelf aan het verbeteren. Zo richten we ons meer op de regio’s en gaan we meer samenwerken met externe partners. Dat vraagt om professionals die willen meebouwen en mee-ontwikkelen. Met als doel: meer oplossen voor meer rechtzoekenden. 

Jij bent het gezicht van onze organisatie; de jurist die mensen de weg wijst naar een rechtvaardige oplossing. En vaak degene die voor hen de rust terugbrengt. Want juridische problemen ontwrichten het leven van veel mensen. Dat merk je soms aan de manier waarop mensen zich uiten. Daar kun jij mee omgaan, omdat je kunt terugvallen op je sociale vaardigheden en op je collega’s. Krijg jij energie van mensen die dankzij jou een uitweg zien uit het woud van regels, wetten en correspondentie? Dan is dit jouw baan. Met als belangrijke sociale bonus: je helpt mensen echt.

Jij zorgt samen met jouw collega’s binnen de afdeling Landelijke Dienstverlening ervoor dat de rechtzoekenden die met spoed hulp nodig hebben, voorzien worden van advies. Dit doe je telefonisch en/of per e-mail.

Dit is jouw team
Je werkt in een team binnen de landelijke dienstverlening met andere juridisch adviseurs, waaronder een aantal senior juridisch adviseurs bij wie je terecht kunt met vragen of voor advies. Je leidinggevende draagt de weinig verrassende, maar volkomen duidelijke titel “teamleider”.  

Samen zijn jullie er voor de mensen die jullie helpen van vraag tot advies. En voor elkaar. Jullie bespreken de alledaagse en complexe casussen om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Jullie behandelen binnenkomende vragen, verstrekken juridische informatie en onderhouden contact met andere instanties die kunnen bijdragen aan een oplossing. Dat doen jullie telefonisch en/of per e-mail.

Dit ben jij
Jij staat voor rechtvaardigheid voor iedereen. Je kunt goed overweg met mensen die zelf niet thuis zijn in wet- en regelgeving. Je vraagt door tot je weet wat er echt speelt. En dan leg je, in heldere taal, uit wat er aan de hand is, wat de opties zijn en wat de snelste route naar een oplossing is. Je kunt goed samenwerken en je weet wanneer je advies moet geven of juist moet vragen. Dat doe je ook als je kansen ziet om processen, systemen of (kennis)bronnen te verbeteren. Gevraagd en ongevraagd.  

Je wilt weten wat er speelt in de maatschappij en je vakgebied. Dat heb je nodig om scherp te zijn op trends en om de actualiteit in te schatten op gevolgen voor ons werk. Zodat we samen voorbereid zijn op gebeurtenissen die onze doelgroep kunnen raken. Omdat jij in direct contact staat met de mensen die daardoor geraakt worden, speel je daarin een belangrijke rol. Wat jij doet, kun je omdat je een HBO- of WO-opleiding hebt gevolgd, zoals SJD of Rechten, en omdat je minimaal 2 jaar ervaring hebt in de juridische dienstverlening.  Omdat niet iedereen die bij ons komt Nederlands spreekt, is het een vereiste dat je ook de Engelse taal beheerst. 

Enthousiast maar minder dan 2 jaar relevante werkervaring? Bekijk dan onze vacature voor Trainee Juridisch Adviseur.

Dit bieden we jou
Je krijgt een belangrijke rol in een organisatie van maatschappelijke betekenis. Daar hoort een passende beloning bij:

•    Je salaris zit in schaal I van de cao Rechtsbijstand: € 3422, - tot maximaal € 4655, - op basis van 36 uur per week. 
•    We bieden je veel ruimte en ondersteuning voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo heb je toegang tot opleidingen en coaching. 
•    Uiteraard alle gebruikelijke arbeidsvoorwaarden conform CAO Rechtsbijstand zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%.
•    Een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling.    
•    Je komt te werken bij de Landelijke Dienstverlening, gevestigd nabij Den Haag centraal.
•    In onze gesprekken met jou bepalen we straks samen waar jouw kwaliteiten het beste tot hun recht komen en op welk vlak je het meeste kan leren.

Is dit jouw job? 
We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk dinsdag 31 oktober. Klik op “solliciteren” en de rest wijst zich vanzelf. 

Let op: Geen ‘traditionele’ motivatiebrief
We vinden het belangrijk om alle kandidaten op dezelfde manier te beoordelen. We willen daarom geen ‘traditionele’ motivatiebrief. We vragen je om in jouw brief antwoord te geven op vier vragen die je hieronder vindt. Op basis van je antwoorden bepalen wij of jouw profiel en jouw verwachtingen aansluiten bij de functie. Dus: neem er even de tijd voor, want dit is samen met je CV het enige waar we je in deze ronde op beoordelen. Je mag putten uit ervaringen in je werk, vrijwilligerswerk, opleiding, privésfeer enzovoorts. Er zijn geen foute antwoorden, alleen jouw antwoorden. 

Gebruik per vraag niet meer dan 200 woorden en geef concrete voorbeelden.
 
1.    Past de visie van het Juridisch Loket goed bij je? Leg uit waarom dat zo is.
2.    Welke eigenschappen zijn volgens jou belangrijk om goed met onze doelgroep (WRB-gerechtigden) om te kunnen gaan? Heb jij deze eigenschappen? En aan welke eigenschappen moet je nog werken? 
3.    Onze dienstverlening en het werk van onze juridisch adviseurs verandert. Wat spreekt jou aan in het (toekomstige) werk als juridisch adviseur?
4.    Binnen de afdeling Landelijke Dienstverlening zal al het klantcontact op afstand plaatsvinden. Wat spreekt jou hierin aan en waarom?
Wil je meer weten voordat je gaat solliciteren? Of eerst even vrijblijvend kennismaken? Gaan we regelen. Neem gerust contact op met Ismail Kus (06-15251364) of Merel Meijers (06-15251522). 

Werken bij Het Juridisch Loket
Bij het Juridisch Loket wijzen we mensen de weg naar hun recht. Online waar dat kan en persoonlijk wanneer ze daar recht op hebben. Wat hun probleem ook is; wij helpen. Wij zijn juridische adviseurs met een hart voor onze medemens. We zijn thuis in alle rechtsgebieden, dus de afwisseling in het werk is enorm. We doen werk dat vaak vraagt om wat meer geduld en sociale vaardigheden, en daar krijg je veel voor terug. Maar vooral: het gevoel dat je het verschil maakt. Iedere dag weer. 

Acties