Menu

Juridisch Medewerker Alkmaar en Haarlem

Ben jij op zoek naar uitdagend werk in de juridische praktijk? Ben je erop gebrand mensen met een juridisch advies verder op weg te helpen en tegelijkertijd meer kennis en ervaring op te doen? Ben je betrokken en proactief en zou je graag deel uitmaken van een bevlogen team juristen dat de klant centraal stelt? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt burgers in een steeds ingewikkeldere samenleving. Als Juridisch Medewerker verleen je zelfstandig hulp aan klanten door middel van vraagverheldering en het beantwoorden van uiteenlopende hulpvragen. Hierbij zet jij complexe wet- en regelgeving om naar begrijpelijke, heldere en duidelijke taal. Afwisselend geef je telefonisch, aan de balie en op het spreekuur juridische informatie en advies aan klanten. Je bent oplossingsgericht en benut kansen voor mediation en bemiddeling. Je verwijst gericht naar externe deskundigen en organisaties als dit nodig is. Als professional consulteer je regelmatig collega’s en lever je vanuit je eigen deskundigheid een bijdrage aan de professionalisering van de organisatie.

Functie-eisen

 • minimaal een voltooide opleiding HBO Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening. Een master Rechtsgeleerdheid is een pré. 
 • juridische werkervaring is een pré
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, waarbij je ook de taal van de klant kunt spreken (denk hierbij o.a. aan B1 taalgebruik)
 • integer
 • analytische vaardigheden en oordeelsvorming
 • klantgerichtheid
 • overtuigingskracht en zelfvertrouwen
 • stressbestendigheid
 • je bent in staat snel te schakelen tussen de verschillende rechtsgebieden en soorten werkzaamheden
 • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • je bent maatschappelijk betrokken en hebt kennis van het sociale systeem. Bijvoorbeeld door het verrichten van vrijwilligerswerk.

Salaris en aanstelling

De functie van Juridisch Medewerker is ingeschaald in schaal H van de CAO Rechtsbijstand (€ 2.636,- tot maximaal € 3.600,- op basis van 36 uur per week). Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering 8,3%. Aanstelling vindt vooralsnog plaats voor de duur van een jaar. Bij gelijkblijvende bedrijfsvoering en bij goed functioneren bestaat een mogelijkheid tot verlenging. De arbeidsomvang is 24 tot 36 uur per week. 

Reactie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Klik dan op solliciteren. In je motivatie lezen we graag hoe jij voldoet aan de functie eisen en waarom je Jurist voor het Juridisch Loket wilt worden. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen per mail met Ilse Hageman (Ihageman@juridischloket.nl) of Claire van Lammeren (CvLammeren@juridischloket.nl), de Senior Juridisch Medewerkers van de vestigingen Alkmaar en Haarlem.

Reageren is mogelijk tot en met 21 januari 2020. De sollicitatiegesprekken worden op 23 januari a.s. gehouden.

Bijzonderheden

Binnen het eerste jaar loop je mee met een basiscursus en een inwerktraject. Tijdens dit traject krijg je de kans jezelf als Juridisch Medewerker te ontwikkelen. Na het eerste jaar kun je jaarlijks een aantal aangeboden opleidingen volgen om je kennis up-to-date te houden.