Menu

Juridisch Medewerker Amsterdam 

Bij Het Juridisch Loket ben jij er voor de mensen en help jij hen met hun juridische vraagstukken. Jij bent het aanspreekpunt voor jouw klanten, die het in deze maatschappij moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Je juridische kennis zet je in om een duurzame maatschappelijke bijdrage te leveren en hiermee een positieve impact te hebben op onze doelgroep. En dit doe je met een méér dan gezonde werk-privébalans wanneer je als Juridisch Medewerker bij ons aan de slag gaat. Jouw persoonlijkheid vormt mede het geweldige team waarin je dit belangrijke werk doet.

FUNCTIE
Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt mensen in een steeds ingewikkeldere samenleving. Als Juridisch Medewerker help je de rechtzoekende door samen met hen in duidelijke en begrijpelijke taal hun vraag of probleem boven water te krijgen. Afwisselend geef je telefonisch, aan de balie en op het spreekuur, juridische informatie en advies. Het Juridisch Loket streeft ernaar zoveel mogelijk rechtzoekenden te helpen zonder dat het leidt tot een juridisch traject. Hiervoor zetten we onze ruime juridische kennis in, verwijzen we tijdig en gericht naar externe deskundigen en organisaties als dit de juiste weg is. Daarnaast draagt jouw deskundigheid bij aan de verdere professionalisering van jouw team en Het Juridisch Loket.

HET TEAM
Het Juridisch Loket bestaat uit een 30-tal vestigingen in het land, welke zijn ondergebracht in clusters. Binnen je cluster werk je op verschillende vestigingen. Naast het gevarieerde werk met meerdere rechtsgebieden maak je dus ook deel uit van een zeer gevarieerd team. Je woont bij voorkeur binnen het werkgebied van het cluster.
Onze vestiging in Amsterdam is gevestigd aan de Vijzelgracht, bij het nieuwe metrostation aan de Noord-Zuidlijn. Een prachtige locatie midden in de stad, van waaruit we onze klanten bijstaan. Daarnaast hebben wij een servicepunt in de Openbare Bibliotheek in de Bijlmer waar je ook op ingezet zal worden. Wij zoeken dan ook bij voorkeur een kandidaat die bekend is met de “Amsterdamse problematiek”.

FUNCTIE EISEN
Herken je jezelf in de volgende functie eisen en passen ze bij wat jij zoekt? 
•    Je hebt bij voorkeur een afgeronde Academische opleiding rechten, of anders minimaal een voltooide opleiding HBO-Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening
•    Je hebt bij voorkeur juridische werkervaring
•    Je bent maatschappelijk betrokken en hebt aantoonbaar kennis van het sociale systeem 
•    Meer dan sterke affiniteit met onze doelgroep, de WRB-gerechtigden
•    Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, waarbij je ook de taal van de klant kunt spreken (denk hierbij o.a. aan B1 taalgebruik)
•    Je kunt onze klanten ook in de Engelse taal te woord staan
•    Je kunt snel schakelen tussen de verschillende rechtsgebieden en soorten werkzaamheden
•    Je staat sterk in je schoenen, en je bent mentaal weerbaar
•    Je bent integer en bezit analytische vaardigheden en oordeelsvorming
•    Je bent klantgericht en hebt overtuigingskracht en zelfvertrouwen
•    Je bent stressbestendig en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
Daarnaast ben je beschikbaar voor minimaal 32 uur per week. Voldoe je aan deze eisen dan staat er een zeer uitdagende en maatschappelijk verantwoorde baan voor je klaar.

ARBEIDSVOORWAARDEN
In de rol van Juridisch Medewerker krijg je een salaris van € 3.057 tot maximaal € 4.144 (geldend vanaf januari 2023) conform schaal H van de CAO Rechtsbijstand, en is afhankelijk van je kennis en ervaring bij de start. Dit is op basis van een fulltime aanstelling, wat bij ons 36 uur is. Uiteraard ontvang je 8% vakantiegeld maar ook een eindejaarsuitkering van 8,3%. Het Juridisch Loket draagt 2/3 deel bij aan de pensioenpremie. Verder is het mogelijk om middels collectieve regelingen deel te nemen aan de ziektekostenregeling en diverse verzekeringen. 
In eerste instantie krijg je een contract voor één jaar. Gedurende deze periode word je vanaf de start intensief begeleid en ingewerkt om zo snel mogelijk zelfstandig als Juridisch Medewerker te kunnen werken. Wij zorgen ook voor de benodigde materiekennis én vaardigheidstrainingen op het gebied van o.a. gesprekstechnieken en mediation. Bovendien heb je als medewerker van het Juridisch Loket onbeperkt toegang tot de leeromgeving van GoodHabitz. De intentie is om een commitment aan te gaan voor een langere tijd, en dit wordt in het eerste jaar verder ingevuld. 

HOE SOLLICITEER JE?
Zie jij jezelf in de rol als Juridisch Medewerker en wil je direct solliciteren? Klik dan op de knop Solliciteren. Graag ontvangen wij bij de sollicitatie een motivatie waarin je ons aangeeft waarom wij met jou in gesprek moeten gaan. Wil je meer informatie over de vacature voordat je reageert? Neem dan gerust contact op met Daniël Wolthuis (Recruiter) op telefoonnummer 06-15150466 of via dwolthuis@juridischloket.nl.
Wij kijken uit naar jouw reactie! 

WERKEN BIJ HET JURIDISCH LOKET
“Bij Het Juridisch Loket wijzen we onze klanten de weg naar hun recht. Wij helpen de mensen die dat het hardst nodig hebben. Niet tot aan het eind, maar wel met een goed begin. Wij zijn juridische generalisten met een hart voor onze medemens. We doen werk dat soms vraagt om wat meer geduld en sociale vaardigheden, en daar krijgen we veel voor terug. Zoals leuke collega’s met dezelfde instelling, een optimale werk-privébalans en prima arbeidsvoorwaarden.
Maar vooral: het gevoel dat je het verschil maakt. Iedere dag weer.”

Acties