Menu

Juridisch Medewerker Emmen

Ben jij op zoek naar uitdagend werk in de juridische praktijk? Ben je erop gebrand mensen met een juridisch advies verder op weg te helpen en tegelijkertijd meer kennis en ervaring op te doen? Ben je betrokken en proactief en zou je graag deel uitmaken van een bevlogen team juristen dat de klant centraal stelt? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt burgers in een steeds ingewikkeldere samenleving. Als Juridisch Medewerker verleen je zelfstandig hulp aan klanten door middel van vraagverheldering en het beantwoorden van uiteenlopende hulpvragen. Hierbij zet jij complexe wet- en regelgeving om naar begrijpelijke, heldere en duidelijke taal. Afwisselend geef je telefonisch, aan de balie en op het spreekuur juridische informatie en advies aan klanten. Je bent oplossingsgericht en benut kansen voor mediation en bemiddeling. Je verwijst gericht naar externe deskundigen en organisaties als dit nodig is. Als professional consulteer je regelmatig collega’s en lever je vanuit je eigen deskundigheid een bijdrage aan de professionalisering van de organisatie.


Functie-eisen

 • minimaal een voltooide opleiding HBO Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening. Een master Rechtsgeleerdheid is een pré. 
 • juridische werkervaring is een pré
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, waarbij je ook de taal van de klant kunt spreken (denk hierbij o.a. aan B1 taalgebruik)
 • je kunt onze klanten in basis-Engels te woord staan
 • integer
 • analytische vaardigheden en oordeelsvorming
 • klantgerichtheid
 • overtuigingskracht en zelfvertrouwen
 • stressbestendigheid
 • je bent in staat snel te schakelen tussen de verschillende rechtsgebieden en soorten werkzaamheden
 • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • je bent maatschappelijk betrokken en hebt kennis van het sociale systeem en laat dat zien door bijvoorbeeld door het verrichten van vrijwilligerswerk.

Salaris en aanstelling
De functie van Juridisch Medewerker is ingeschaald in schaal H van de CAO Rechtsbijstand (€ 2.781,- tot maximaal € 3.796,- op basis van 36 uur per week). Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering 8,3%. Aanstelling vindt vooralsnog plaats voor de duur van een jaar. Bij gelijkblijvende bedrijfsvoering en bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Wij zijn op zoek naar een Juridisch Medewerker voor 28 tot 32 uur per week. Je gaat werken voor de vestiging Emmen maar bent incidenteel ook inzetbaar op andere vestigingen binnen Cluster Noord. 

Reactie                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Klik dan op solliciteren. In je motivatie lezen we graag waarom jij voldoet aan de functie eisen en waarom je Jurist voor het Juridisch Loket wilt worden. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Annelies Baams - Lange, Manager Uitvoering, via alange@juridischloket.nl. Bij afwezigheid kan contact gezocht worden met de afdeling HR via hr@juridischloket.nl.
   
Reageren is mogelijk tot en met 30 mei 2022. De sollicitatiegesprekken staan zo snel mogelijk hierna gepland.

Acties