Menu

Juridisch Medewerker KCC-

Ben jij als jurist op zoek naar uitdagend werk in de sociale praktijk. Ben je erop gebrand mensen met een juridisch advies verder op weg te helpen en tegelijkertijd meer kennis en ervaring op te doen? Ben je betrokken en proactief en zou je graag deel uitmaken van een bevlogen team juristen dat de klant centraal stelt? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt burgers in een steeds ingewikkeldere samenleving. Als Juridisch Medewerker bij het Klantcontactcenter verleen je zelfstandig hulp aan klanten door middel van vraagverheldering en het beantwoorden van uiteenlopende hulpvragen. Hierbij zet jij complexe wet- en regelgeving om naar begrijpelijke, heldere en duidelijke taal. Je geeft telefonisch en per e-mail advies aan klanten. Je bent oplossingsgericht en benut kansen voor mediation en bemiddeling. Je verwijst gericht naar externe deskundigen en organisaties als dit nodig is. Als professional consulteer je regelmatig collega’s en lever je vanuit je eigen deskundigheid een bijdrage aan de professionalisering van de organisatie.

Werken bij het KCC
- Een warme, open werksfeer waarin collega’s op een prettige en respectvolle manier met elkaar omgaan
- Je kunt deels werken vanuit huis; wij faciliteren een laptop en een telefoon
- Flexibele werktijden in overleg, rekening houdend met de telefonische bereikbaarheid
- Aandacht voor een goede balans tussen werk en privé 
- Werken vanuit ons centraal gelegen pand in Den Haag (nabij centraal station) met de mogelijkheid voor een drankje na werktijd of een potje tafelvoetbal in onze mooie kantine
- Onze actieve ‘Lief en Leed commissie’ zorgt voor een sterke binding in het team 

Functie-eisen
- Minimaal een voltooide opleiding HBO Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening. Sollicitaties zonder diploma worden niet in behandeling genomen.
- Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, waarbij je ook de taal van de klant kunt spreken (denk hierbij o.a. aan B1 taalgebruik) 
- Je kunt onze klanten ook in de Engelse taal te woord staan 
- Telefonische werkervaring is een pré
- Je bent integer en bezit analytische vaardigheden en oordeelsvorming
- Je bent klantgericht en hebt overtuigingskracht en zelfvertrouwen
- Je bent in staat snel te schakelen tussen de verschillende rechtsgebieden en soorten werkzaamheden
- Je bent flexibel en bij voorkeur beschikbaar voor minimaal 32 uur per week 
- Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
- Je bent maatschappelijk betrokken en hebt kennis van het sociale systeem. Bijvoorbeeld door het verrichten van vrijwilligerswerk.

Arbeidsvoorwaarden
In de rol van Juridisch Medewerker krijg je een salaris van € 3.057 tot maximaal € 4.144 conform schaal H van de CAO Rechtsbijstand (geldend vanaf januari 2023), en is afhankelijk van je kennis en ervaring bij de start. Dit is op basis van een fulltime aanstelling, wat bij ons 36 uur is. Uiteraard ontvang je 8% vakantiegeld maar ook een eindejaarsuitkering van 8,3%. Het Juridisch Loket draagt 2/3 deel bij aan de pensioenpremie. Verder is het mogelijk om middels collectieve regelingen deel te nemen aan de ziektekostenregeling en diverse verzekeringen. 

In eerste instantie krijg je een contract voor één jaar. Gedurende deze periode word je vanaf de start intensief begeleid en ingewerkt om zo snel mogelijk zelfstandig als Juridisch Medewerker te kunnen werken. Wij zorgen ook voor de benodigde materiekennis én vaardigheidstrainingen op het gebied van o.a. gesprekstechnieken en mediation. Bovendien heb je als medewerker van het Juridisch Loket onbeperkt toegang tot de leeromgeving van GoodHabitz. De intentie is om een commitment aan te gaan voor een langere tijd, en dit wordt in het eerste jaar verder ingevuld. 

Hoe solliciteer je?
Zie jij jezelf in de rol als Juridisch Medewerker en wil je direct solliciteren? Klik dan op de knop Solliciteren. In je motivatie lezen we graag hoe jij voldoet aan de functie eisen en waarom je jurist voor het Juridisch Loket wilt worden. Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met een van de teamleiders; Merel Meijers (06-15251522) en Jelmer Louwsma (06-15251509). 

Wij kijken uit naar jouw reactie! 

Werken bij het Juridisch Loket
“Bij Het Juridisch Loket wijzen we onze klanten de weg naar hun recht. Wij helpen de mensen die dat het hardst nodig hebben. Niet tot aan het eind, maar wel met een goed begin. Wij zijn juridische generalisten met een hart voor onze medemens. We doen werk dat soms vraagt om wat meer geduld en sociale vaardigheden, en daar krijgen we veel voor terug. Zoals leuke collega’s met dezelfde instelling, een optimale werk-privébalans en prima arbeidsvoorwaarden.
Maar vooral: het gevoel dat je het verschil maakt. Iedere dag weer.”

Acties

Solliciteren

Acties