Menu

_Juridisch Medewerker KCC Den Haag

Ben jij als jurist op zoek naar uitdagend werk in de sociale praktijk. Ben je erop gebrand mensen met een juridisch advies verder op weg te helpen en tegelijkertijd meer kennis en ervaring op te doen? Ben je betrokken en proactief en zou je graag deel uitmaken van een bevlogen team juristen dat de klant centraal stelt? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt burgers in een steeds ingewikkeldere samenleving. Als Juridisch Medewerker bij het Klantcontactcenter verleen je zelfstandig hulp aan klanten door middel van vraagverheldering en het beantwoorden van uiteenlopende hulpvragen. Hierbij zet jij complexe wet- en regelgeving om naar begrijpelijke, heldere en duidelijke taal. Je geeft telefonisch en per e-mail advies aan klanten. Je bent oplossingsgericht en benut kansen voor mediation en bemiddeling. Je verwijst gericht naar externe deskundigen en organisaties als dit nodig is. Als professional consulteer je regelmatig collega’s en lever je vanuit je eigen deskundigheid een bijdrage aan de professionalisering van de organisatie.

 Functie-eisen

 • minimaal een voltooide opleiding HBO Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening. Sollicitaties zonder diploma worden niet in behandeling genomen.
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, waarbij je ook de taal van de klant kunt spreken (denk hierbij o.a. aan B1 taalgebruik)
 • integer
 • analytische vaardigheden en oordeelsvorming
 • klantgerichtheid
 • overtuigingskracht en zelfvertrouwen
 • stressbestendigheid
 • je bent in staat snel te schakelen tussen de verschillende rechtsgebieden en soorten werkzaamheden
 • flexibiliteit
 • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • je bent maatschappelijk betrokken en hebt kennis van het sociale systeem. Bijvoorbeeld door het verrichten van vrijwilligerswerk.

 Salaris en aanstelling

 De functie van Juridisch Medewerker is ingeschaald in schaal H van de CAO Rechtsbijstand (€ 2.726,- tot maximaal € 3.722,- op basis van 36 uur per week). Op basis van genoten werkervaring wordt in overleg besloten op welke trede je wordt ingeschaald. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering 8,3%. We zijn op zoek naar Juridisch Medewerkers voor minimaal 24 tot 32 uur per week. De standplaats is het Klantcontactcenter te Den Haag.

 Reactie

 Ben je geïnteresseerd in deze functie? Klik dan op solliciteren. In je motivatie lezen we graag hoe jij voldoet aan de functie eisen en waarom je jurist voor het Juridisch Loket wilt worden. Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met een van de teamleiders; Merel Meijers (06-15251522) Ismail Kus (06-15251364) en Jelmer Louwsma (06-15251509). Reageren is mogelijk tot en met 20 augustus 2021. De sollicitatiegesprekken worden zo spoedig mogelijk na sluitingsdatum gehouden. De sollicitatieprocedure zal Corona-proof, dat wil zeggen deels op afstand plaatsvinden via een videogesprek. Het tweede gesprek vindt -onder voorbehoud- op locatie plaats zodat ook jij een goede indruk van ons kunt krijgen.

 Bijzonderheden

Binnen het eerste jaar loop je mee met een basiscursus en een inwerktraject. Tijdens dit traject krijg je de kans jezelf als Juridisch Medewerker te ontwikkelen. Na het eerste jaar kun je jaarlijks een aantal aangeboden opleidingen volgen om je kennis up-to-date te houden. 

Acties