Menu

Senior Juridisch Adviseur Amsterdam (32-36 uur)

Van jouw juridische ervaring en drive profiteren je collega’s, onze organisatie én 6 miljoen mensen.

Als kenner van het recht weet je hoe belangrijk het is dat iedereen er toegang toe heeft. Maar je ziet ook dat dat lang altijd niet vanzelfsprekend is. Dat voelt onrechtvaardig en daar wil jij iets aan doen. Want niemand mag er alleen voor staan. Dat is niet geheel toevallig ook ons motto. Als Juridisch Loket wijzen wij mensen met juridische problemen de weg naar een rechtvaardige oplossing. 6 miljoen mensen in Nederland hebben recht op wat wij bieden: gesubsidieerde rechtsbijstand. En daarbij hebben we jou nodig.

Zo help jij ons helpen
Ons doel zal altijd hetzelfde blijven, maar de manier waarop we ons werk doen, verandert. We zijn ons aan het ontwikkelen. Zo gaan we ons meer richten op de regio en op samenwerkingen. Dat vraagt een nieuwe manier van werken en collega’s die daarin het voorbeeld kunnen en willen zijn. Jij bent de allround jurist die weet hoe je koerst op effectieve oplossingen, ook als die buiten jouw juridische scope liggen. Jij snapt dat je die bereikt door het niet alleen te doen, maar door de handen ineen te slaan. Met andere instanties in de regio en natuurlijk met je collega’s.

Jij hebt de ervaring en het inzicht om rechtszoekenden echt te helpen. Werken als Senior juridisch adviseur geeft jou het gevoel dat je het verschil maakt voor de mensen die er alleen niet uit zouden komen. En terwijl je dat doet, maak je ons als organisatie sterker. Zodat we nog meer mensen kunnen helpen. Dat is werk met een goed gevoel als een belangrijke bonus.

Dit is jouw team
Als Senior juridisch adviseur in Amsterdam werk je samen met de collega’s van je team in onze dienstverlening. Jij coacht o.a. andere Juridisch adviseurs en Trainees. Want van jouw kwaliteiten, ervaring en je ideeën over onze nieuwe manier van werken, kunnen veel mensen leren. Je biedt ruimte voor reflectie en je maakt fouten bespreekbaar om ervan te leren.

Je schakelt met jouw Teamleider over de doelen en resultaten van je team. Je helpt collega’s, gevraagd en ongevraagd en je onderhoudt contact met de andere Senior juridisch adviseurs. Met hen kom je op gezette tijden samen. Als echt en hecht collectief bespreken jullie ontwikkelingen, trends en manieren om ons als organisatie steeds verder te brengen.

Dit ben jij
Kennis die je opdoet door ervaring is iets moois, maar wat je ermee doet maakt het echte verschil. Daarom deel je het en vraag je het aan anderen. Want stoppen met leren is niets voor jou. Jij staat voor vooruitgang en je wilt niet alleen jezelf, maar ook de organisatie om je heen continu verbeteren. Je wilt weten wat er speelt in de maatschappij en je vakgebied. Dat heb je nodig om scherp te zijn op trends en om de actualiteit in te schatten op gevolgen voor ons werk. Zodat we samen voorbereid zijn op gebeurtenissen die onze doelgroep kunnen raken. En omdat we met jouw input trends kunnen signaleren en adresseren. Je denkt graag buiten de bestaande kaders, want soms vragen problemen niet alleen om kennis, beleid en de juiste documenten, maar vooral ook om creativiteit. De oplossing voor de rechtszoekende staat centraal.

Wat je doet, kun je omdat je minimaal 5 jaar ervaring hebt. Je hebt uiteraard een relevante opleiding voltooid op WO- of HBO-niveau, zoals SJD of Rechten. Omdat niet iedereen die bij ons komt Nederlands spreekt, is het een vereiste dat je ook de Engelse taal beheerst.

Dit bieden we jou
Je krijgt een belangrijke rol in een organisatie van maatschappelijke betekenis. Daar hoort een passende beloning bij:

• Je salaris zit in schaal J van de cao Rechtsbijstand (€ 3925,- tot maximaal € 5340,- op basis van 36 uur per week).
• Uiteraard alle gebruikelijke arbeidsvoorwaarden conform CAO Rechtsbijstand, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%
• We bieden je veel ruimte en ondersteuning voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo heb je toegang tot opleidingen en coaching.

Is dit jouw job?
We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 30 november 2023. Klik op “solliciteren” en de rest wijst zich vanzelf.
De sollicitatieprocedure bestaat uit: 2 gesprekken, een kennismaking met de afdeling, een TMA Talent analyse, een cognitieve capaciteiten analyse en een afsluitend gesprek over arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten voordat je gaat solliciteren? Of eerst even vrijblijvend kennismaken? Gaan we regelen.Neem gerust contact op met recruiter Daniël Wolthuis (dwolthuis@juridischloket.nl / 06 1515 0466.)

Werken bij Het Juridisch Loket
Bij het Juridisch Loket wijzen we mensen de weg naar hun recht. Online waar dat kan en persoonlijk wanneer ze daar recht op hebben. Wat hun probleem ook is; wij helpen. Wij zijn Juridische adviseurs met een hart voor onze medemens. We zijn thuis in alle rechtsgebieden, dus de afwisseling in het werk is enorm. We doen werk dat vaak vraagt om wat meer geduld en sociale vaardigheden, en daar krijg je veel voor terug. Maar vooral: het gevoel dat je het verschil maakt. Iedere dag weer.

Acties