Menu

Trainee Juridisch adviseur Klant Contact Center (KCC)

De juridische carrière-start waar jij en meer dan 6 miljoen mensen beter van worden. 

Jij staat voor rechtvaardigheid en je hebt de ambitie om te groeien in je vakgebied. Het recht geldt voor iedereen en maakt geen onderscheid tussen arm, rijk en andere kenmerken. Maar net als wij zie jij dat dat onderscheid er vaak toch wel is. Omdat recht voor niet-ingewijden complex kan zijn. En de toegang ertoe lang niet voor iedereen betaalbaar is. 

Dat weten wij als geen ander. Wij zijn het Juridisch Loket en wij zijn er voor de meer dan 6 miljoen mensen die een beroep mogen doen op de gesubsidieerde rechtshulp. Hen wijzen we de weg naar een rechtvaardige oplossing. Die verantwoordelijkheid vraagt steeds meer van ons als organisatie. Daarom zijn we onszelf aan het ontwikkelen. We kiezen een nieuwe koers en dat vraagt om een nieuwe manier van werken. Om vakmensen die mee willen bouwen aan onze toekomst. Dat vraagt om jou.

Zo help jij ons helpen
Jij bent ambitieus en leergierig. Je wilt zien dat je een verschil maakt en bijdraagt aan een rechtvaardiger samenleving. Als Trainee bij het Juridisch Loket doe je dat én meer. Jouw brede belangstelling krijgt hier alle ruimte, want de problemen waarmee de rechtzoekenden bij ons binnenlopen, zijn zeer divers. Soms kun je ze zelf op weg helpen, soms moet je een beroep doen op je collega’s en dan weer is het verstandig om samen te werken met andere organisaties. Wat je ook doet: het resultaat voor de rechtzoekende staat centraal. Je leert van elke casus en ontdekt waar jouw hart ligt en waar je talenten optimaal tot hun recht komen.

Als Trainee mag je niet alleen nieuwsgierig zijn; we staan erop. Stel vragen, kijk mee, leer en signaleer. Als jij een kans ziet om het efficiënter of beter te doen: laat het weten en we maken er werk van. Zie je een trend omdat je een vergelijkbare situatie vaker tegenkomt: trek aan de bel. Het is onze taak om maatschappelijke problemen rond de toepassing van het recht te signaleren en te agenderen. En jouw bijdrage is daarbij onmisbaar. 

Dit is jouw team
Je verdeelt je tijd tussen werken in de praktijk en het volgen van het traineeprogramma. Ongeveer 80% van je tijd werk je in jouw vaste team op ons Klant Contact Center in Den Haag. Daar werk je het meest intensief samen met een (Senior) Juridisch adviseur die jou begeleidt. Je neemt vragen aan en gaat op zoek naar de antwoorden. Als je dat alleen kunt, neem jij de regie op je. Maar als dat niet lukt, zie je dat als een mooie kans om te leren. Van je begeleider of van iemand anders op jouw vestiging. Andersom kunnen je collega’s ook van jou leren. Dus deel je jouw kennis en ervaringen. Zo worden jullie samen als team steeds beter en dat maakt ons als totale organisatie weer sterker.

Professioneel traineeprogramma
Gemiddeld één dag in de week neem je deel aan het traineeprogramma. Dit doorloop je samen met 14 mede-trainees die verspreid over het land werken.
Het traineeprogamma is ontwikkeld en wordt begeleid door opleidingsinstituut De Baak. Met het certificaat van het traineeship op zak kun je meteen doorstromen naar de functie van Juridisch Adviseur. 

Dit ben jij
Jij bent jezelf en we willen dat je dat blijft. Want diversiteit maakt ons sterker en beter. Verschillende blikken zorgen voor een bredere kijk op zowel de vraag als de oplossing. Luisteren doe je vaak liever dan praten. Zo geef je de mensen die jij helpt het gevoel dat ze zich gehoord voelen. En dat is vaak minstens zo belangrijk als geholpen worden. Maar ook de input van je collega’s hoor je graag, want daar leer je van en dat is waar jij het voor doet. Het helpt je jouw doel te bereiken: juridisch professional worden. Wij bieden je de groeimogelijkheden die daarbij passen. Want inzet en ambitie verdienen beloning en vooruitgang. 

Trainee bij het Juridisch Loket kun je worden met een afgeronde relevante opleiding op Hbo- of WO-niveau, zoals SJD of Rechten. Niet iedereen die bij ons aanklopt, spreekt Nederlands. Daarom is het een vereiste dat je ook in het Engels kunt communiceren. 

Dit bieden we jou:
Je krijgt een belangrijke rol in een organisatie van maatschappelijke betekenis. Daar hoort een passende beloning bij:

•    Je volgt een professioneel traineeprogramma van de Baak met heel veel aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Je krijgt een echte kickstart van je carrière. Je doorloopt het traineeship naar verwachting in 18 maanden. 
•    Jouw startsalaris bedraagt €3057,- op basis van 36 uur per week. Dit is schaal H0 in de cao Rechtsbijstand. Na 12 maanden maak je een stap naar H1 (€3171). 
•    Na het succesvol afronden van het traineeship krijg je een vast contract als Juridisch adviseur (schaal I: €3422,-  tot maximaal €4655,-). Vanuit daar zijn er ook meerdere doorgroeimogelijkheden binnen het Juridisch Loket.  
•    Uiteraard alle gebruikelijke arbeidsvoorwaarden conform CAO Rechtsbijstand zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%.
•    Een contract van 18 maanden. Bij voorkeur voor 36 uur per week, 32 uur is ook mogelijk.    
•    Je werkt in een team op het Klant Contact Centrum in Den Haag. In het Klant Contact Centrum is al onze dienstverlening telefonisch of digitaal. 
•    Ons Klant Contact Center bevindt zich op een steenworp afstand van Den Haag Centraal, vlakbij het bruisende centrum. 
•    Het mooie en moderne pand wordt ‘bewoond’ door een grote groep jonge enthousiaste collega’s. Het KCC staat in de organisatie bekend om de vele gezellige teamactiviteiten, vrijdagmiddagborrels en tafelvoetbalcompetities.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Is dit jouw job? 
Sta jij te springen om aan de slag te gaan? Solliciteer dan razendsnel voor het traineeship dat per 1 november 2023 al van start gaat! Je moet dan ook echt beschikbaar zijn om te starten.

Is dat voor jou niet haalbaar? Treur niet. Het traineeship start driemaal per jaar. We ontvangen ook graag sollicitaties voor het traineeship dat naar verwachting in februari 2024 van start gaat.


Let op: Geen ‘traditionele’ motivatiebrief
We vinden het belangrijk om alle kandidaten op dezelfde manier te beoordelen. We willen daarom geen ‘traditionele’ motivatiebrief. We vragen je om in jouw brief antwoord te geven op drie vragen die je hieronder vindt. Op basis van je antwoorden bepalen wij of jouw profiel en jouw verwachtingen aansluiten bij de functie. Dus: neem er even de tijd voor, want dit is samen met je CV het enige waar we je in deze ronde op beoordelen. Je mag putten uit ervaringen in je werk, vrijwilligerswerk, opleiding, privésfeer enzovoorts. Er zijn geen foute antwoorden, alleen jouw antwoorden. 

Gebruik per vraag niet meer dan 200 woorden en geef concrete voorbeelden.
 
1.    Past de visie van het Juridisch Loket goed bij je? Leg uit waarom dat zo is.
2.    Welke eigenschappen zijn volgens jou belangrijk om goed met onze doelgroep (WRB-gerechtigden) om te kunnen gaan? Heb jij deze eigenschappen? En aan welke eigenschappen moet je nog werken? 
3.    Dit traineeship leidt Trainees op tot Juridisch adviseur. Onze dienstverlening en het werk van onze juridisch adviseurs verandert. Wat spreekt jou aan in het (toekomstige) werk als juridisch adviseur?

Springt jouw sollicitatie eruit? Dan nodigen we jou uit voor het eerste gesprek op ons hoofdkantoor in Utrecht. Wil je meer weten voordat je gaat solliciteren? Neem gerust contact op met recruiter Daniël Wolthuis (dwolthuis@juridischloket.nl / 06 1515 0466.)

Werken bij Het Juridisch Loket
Bij het Juridisch Loket wijzen we mensen de weg naar hun recht. Online waar dat kan en persoonlijk wanneer ze daar recht op hebben. Wat hun probleem ook is; wij helpen. Wij zijn juridische adviseurs met een hart voor onze medemens. We zijn thuis in alle rechtsgebieden, dus de afwisseling in het werk is enorm. We doen werk dat vaak vraagt om wat meer geduld en sociale vaardigheden, en daar krijg je veel voor terug. Maar vooral: het gevoel dat je het verschil maakt. Iedere dag weer. 

Acties