Menu

Adviseur externe communicatie

Het Juridisch Loket verandert. De Stelselherziening Rechtsbijstand biedt ons veel kansen. We gaan onze dienstverlening aanpassen, zodat we toegankelijk worden voor 17 miljoen Nederlanders. We gaan nauwer samenwerken met het sociaal domein en andere ketenpartners om onze (kwetsbare) klanten nog beter te helpen. En zo laagdrempeliger bereikbaar te zijn voor onze klanten. 
Externe communicatie is cruciaal voor het slagen van deze veranderingen. We doen het immers voor onze klanten en met onze ketenpartners. Daarom is het Juridisch Loket per direct op zoek naar een stevige adviseur externe communicatie. Het betreft een nieuwe functie, die je deels nog zelf kunt vormgeven.                                                                                                                                                                                                            
Het Juridisch Loket is een landelijk werkende organisatie en een onafhankelijke stichting met 30 vestigingen en ruim 350 collega’s, verspreid over heel Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (nabij station Utrecht Centraal) worden deze 30 locaties ondersteund door Bedrijfsvoering, waaronder de afdeling Marketing & Communicatie. 
We zoeken een ervaren adviseur die communicatieprojecten van a tot z kan begeleiden en uitvoeren. Je bent een ervaren marketing-communicatieadviseur. Een van jouw taken is het opzetten en laten uitvoeren van marketingcommunicatieonderzoek en -campagnes. Zowel online als offline. Ook op het gebied van corporate communicatie, breng je expertise mee. In crisissituaties adviseer je over het formuleren van de juiste boodschappen en inzet van de juiste middelen richting de juiste stakeholders. Daarnaast ben je samen met een collega van de afdeling Marketing & Communicatie eerste aanspreekpunt voor de pers. Enerzijds als woordvoerder, maar zeker ook als adviseur. Ook ben je kartrekker in het verder ontwikkelen en uitrollen van het persbeleid. Tot slot werk je mee aan het opzetten van dialoogsessies met externe stakeholders in het kader van de veranderingen en adviseer je projectleiders in hun communicatieve rol.
Je hebt gevoel voor verhoudingen, je bent politiek sensitief en hebt oog voor uiteenlopende in- en externe belangen, waarbij je een stevige gesprekspartner bent. Je kunt communicatieprojecten managen, maar wil en kan ook hands-on werken. Deze functie is daarmee een tactisch/operationele functie en geeft je de ruimte om door te groeien naar een senior rol. 
De communicatieadviseur externe communicatie is onderdeel van de afdeling Marketing & Communicatie. Dit team bestaat uit 5 enthousiaste communicatieprofessionals. We werken hard, maar er wordt ook veel gelachen.


Functie-eisen en competenties

  • HBO of WO  werk- en denkniveau op het gebied van communicatie
  • Meerdere jaren werkervaring in vergelijkbare functie
  • Ervaring met perswoordvoering
  • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van marketingcommunicatie-onderzoek en -campagnes. 
  • Ervaring met het ontwikkelen van een social media strategie en -campagnes is een pré.
  • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden
  • Je kunt strategisch denken en bent politiek sensitief
  • Je bent klantgericht, stressbestendig, creatief en proactief 
  • Je bent een aanpakker 
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden

Salaris en aanstelling
De functie van Communicatieadviseur is ingeschaald in schaal I van de CAO Rechtsbijstand (€ 3.060,- tot maximaal € 4.189,- op basis van 36 uur per week). Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering 8,3%. Aanstelling vindt vooralsnog plaats voor de duur van een jaar. Bij gelijkblijvende bedrijfsvoering en bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Wij zijn op zoek naar een Communicatieadviseur voor 32 tot 36 uur per week. 

Reactie
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Klik dan op solliciteren. In je motivatie lezen we graag waarom jij voldoet aan de functie eisen en waarom je bij het Juridisch Loket wilt komen werken. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Saskia Jaquet, Manager Marketing & Communicatie a.i., via sjaquet@juridischloket.nl.
Reageren is mogelijk tot en met 11 april 2021. De sollicitatiegesprekken worden zo snel mogelijk hierna gehouden.