Menu

Business Analist

Wie zijn wij?
Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt burgers in een steeds ingewikkeldere samenleving. Wij zijn juridische specialisten met de kwaliteiten en het verantwoordelijkheidsgevoel om te doen wat nodig is. We bieden informatie, advies en hulp. Dat doen we online voor iedereen en persoonlijk voor degenen die ons het hardst nodig hebben. 
Met 400 mensen op 30 vestigingen werkt het Juridisch Loket aan een rechtvaardiger samenleving. Dit doen wij door juridische problemen met impact op onze maatschappij te signaleren en er aandacht voor te vragen. Maar vooral door directe, vaak broodnodige, hulp te bieden. Iedereen die daarnaar zoekt, wijzen wij de weg naar een rechtvaardige oplossing. Dat doen we zelf of in samenwerking met onze netwerkpartners in de regio. Om aan de maatschappelijke verwachtingen te voldoen moet het Juridisch Loket de komende jaren flink bouwen aan een robuuste en professionele organisatie. In de volle breedte van onze organisatie is versterking van onze basis nodig.
 
Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (nabij station Utrecht Centraal) worden het bestuur en de locaties van het Juridisch Loket ondersteund door de afdelingen HR, IV, Strategie, Beleid en Communicatie en door de afdeling Financiën, Business Control en Facilitair. Voor die laatste afdeling zijn we op zoek naar een enthousiaste Business Analist. 

Wie zoeken wij?
Het Juridisch loket is op zoek naar een enthousiaste Business Analist. Goede en betrouwbare cijfers over de kwaliteit van onze dienstverlening zijn onontbeerlijk in deze dynamische tijd. Goede cijfers geven immers inzicht en overzicht. 

Als business analist ben jij een drijvende kracht die er voor zorgt dat onze organisatie de beschikking heeft over goede en begrijpelijke standaardrapportages en dashboards, met informatie over financiën, personeel en onze operatie. Die rapportages zijn actueel en relevant. Daarnaast voorzie jij de organisatie van maatwerkanalyses en kun je ook adequaat omgaan met ad-hoc informatievragen. Je bent een vraagbaak voor de gebruikers van jouw informatie en weet helder en duidelijk uit te leggen wat de cijfers betekenen en hoe ze tot stand zijn gekomen. Je hebt een kritisch oog voor de kwaliteit van de broninformatie en doet waar nodig verbetervoorstellen. Samen met de collega’s van IV-regie onderhoud je het datawarehouse zodat de managementinformatie actueel blijft. 

Wie ben jij en wat neem je mee?
Je vindt het leuk om met cijfers te werken. Dat straal je ook uit. Je weet hoe je cijfers moet analyseren, combineren en presenteren. Je hebt ervaring met het bouwen van toegankelijke rapportages en dashboards (bij voorkeur in Power BI) die passen bij het profiel en de behoefte van jouw collega’s. Je bent in staat om (eenvoudige) statistische analyses uit te voeren met de beschikbare data van het Juridisch Loket. 
•    Je functioneert goed in een dynamische omgeving waarin nog veel ontwikkelwerk moet plaatsvinden. Je bent initiatiefrijk en vindt het leuk om te pionieren. 
•    Je bent een teamspeler, die graag samenwerkt met een collega business analist, de business controller en collega’s van financiën, HR en IV.
•    Je bent resultaatgericht, waarbij je concrete doelen vertaalt naar concrete acties en resultaten op het afgesproken moment aanlevert.
•    Je hebt kennis van analysemethoden en de beschikbare tools voor data-analyse, dashboarding en data-presentatie.
•    Je werkt en denkt tenminste op Hbo-niveau, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, bestuurskunde, informatiemanagement of een soortgelijke richting.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken op de afdeling Financiën, Business Control en Facilitair. Deze afdeling bestaat nu uit collega’s die zich bezighouden met financiën, inkoop, facilitair management en project- en portfoliomanagement. De business control-taak moet binnen deze afdeling nog vorm krijgen. Daar heb jij als business analist een belangrijke rol in. In de komende periode moeten stappen gezet worden op het gebied van planning en control, zowel intern als extern en de (door)ontwikkeling van de managementinformatie.

Wat bieden wij jou?
•    Werken vanuit het hoofdkantoor in hartje Utrecht, op een steenworp van Utrecht Centraal en het bruisende centrum. 
•    Gedeeltelijk vanuit huis behoort tot de mogelijkheden; 
•    De functie is bij voorkeur 36 uur per week;
•    De functie van business controller is ingeschaald in schaal J (€ 3.774,- tot € 5.135,-)  van de CAO Rechtsbijstand. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Conform de CAO- Rechtsbijstand volgt per 1 januari 2023 nog een verhoging van het salaris met 4%.
•    Uiteraard alle gebruikelijke arbeidsvoorwaarden conform CAO Rechtsbijstand zoals een eindejaarsuitkering van 8,3% en diverse personeelsvoorzieningen;
•    Bij goed functioneren een vaste aanstelling.

Reactie 
Als je wilt solliciteren, klik dan op solliciteren en reageer voor 22 november 2022. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen de Ridder, afdelingshoofd Financiën, Business Control en Facilitair: telefoon: 06-10071501 of e-mail: jdridder@juridischloket.nl

Een persoonlijkheidsvragenlijst (TMA) en een cognitieve capaciteitentest kunnen onderdeel uitmaken van de tweede ronde van de sollicitatieprocedure.

Acties