Menu

Business Controller

Wie zijn wij?

Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt burgers in een steeds ingewikkeldere samenleving. Wij zijn juridische specialisten met de kwaliteiten en het verantwoordelijkheidsgevoel om te doen wat nodig is. We bieden informatie, advies en hulp. Dat doen we online voor iedereen en persoonlijk voor degenen die ons het hardst nodig hebben.

Met 400 mensen op 30 vestigingen werkt het Juridisch Loket aan een rechtvaardiger samenleving. Dit doen wij door juridische problemen met impact op onze maatschappij te signaleren en er aandacht voor te vragen. Maar vooral door directe, vaak broodnodige, hulp te bieden. Iedereen die daarnaar zoekt, wijzen wij de weg naar een rechtvaardige oplossing. Dat doen we zelf of in samenwerking met onze netwerkpartners in de regio. Om aan de maatschappelijke verwachtingen te voldoen moet het Juridisch Loket de komende jaren flink bouwen aan een robuuste en professionele organisatie. In de volle breedte van onze organisatie is versterking van onze basis nodig.

Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (nabij station Utrecht Centraal) worden het bestuur en de locaties van het Juridisch Loket ondersteund door de afdelingen HR, IV, Strategie, Beleid en Communicatie en door de afdeling Financiën, Business Control en Facilitair. Voor die laatste afdeling zijn we op zoek naar een enthousiaste Business Controller.

Wie zoeken wij?

Het Juridisch loket is op zoek naar een Business Controller. Goede en betrouwbare cijfers en rapportages zijn in deze dynamische tijd onmisbaar. Als business controller opereer je op het snijvlak van financiën, HRM en operatie en weet je de informatie uit die deelgebieden met elkaar te verbinden. Samen met het afdelingshoofd Financiën, Business Control en Facilitair en de collega’s van de stafafdelingen en de locaties ontwikkel en coördineer je de interne en externe planning & control cyclus en draag je zorg voor totstandkoming van de P&C-producten, zoals de begroting en de managementrapportages. Je voorziet het bestuur en het management van goed onderbouwde rapportages, analyses en adviezen, zodat zij op geregelde basis inzicht hebben in de mate waarin de organisatie op koers is, zowel financieel als op het gebied van de dienstverlening aan de rechtzoekende.


Wie ben jij en wat neem je mee?
Je hebt ervaring met het opstellen van begrotingen en rapportages en het geven van (bestuurlijke) adviezen, bij voorkeur in de publieke sector. Je bent in staat om grote hoeveelheden data, soms uit verschillende bronnen, op een logische wijze te koppelen en te analyseren. De resultaten van je analyses weet je op een heldere en overtuigende wijze te presenteren.

Je herkent je daarnaast in het volgende profiel:
•    Je functioneert goed in een dynamische omgeving waarin nog veel ontwikkelwerk moet plaatsvinden. Je bent initiatiefrijk en vindt het leuk om te pionieren. 
•    Je bent een teamspeler, die graag samenwerkt met collega’s van financiën, HR en IV.
•    Bij het opstellen van je adviezen, houd je rekening met de gevolgen van interne ontwikkelingen, beslissingen en acties voor de organisatie. Je herkent gevoeligheden en risico’s en kan daarnaar handelen en weet hier tussen te manoeuvreren.
•    Je bent resultaatgericht, waarbij je concrete doelen vertaalt naar concrete acties en resultaten op het afgesproken moment aanlevert.
•    Je hebt kennis van kwaliteits-, financiële -en bedrijfssystemen. 
•    Je werkt en denkt op HBO+ of WO-niveau, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, bestuurskunde, controlling of een soortgelijke richting.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken op de afdeling Financiën, Business Control en Facilitair. Deze afdeling bestaat nu uit collega’s die zich bezighouden met financiën, inkoop, facilitair management en project-portfoliomanagement. De business control-taak moet binnen deze afdeling nog vorm krijgen. Daar heb jij een belangrijke rol in. In de komende tijd moeten flinke stappen gezet worden op het gebied van planning en control, zowel intern als extern. 

Wat bieden wij jou?
•    Werken vanuit het hoofdkantoor in hartje Utrecht, op een steenworp van Utrecht Centraal en het bruisende centrum; 
•    Gedeeltelijk vanuit huis werken behoort tot de mogelijkheden; 
•    De functie is bij voorkeur 36 uur per week;
•    De functie van business controller is ingeschaald in schaal K (€ 4.296,- tot € 6.072,-) van de CAO Rechtsbijstand. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Conform de CAO afspraken volgt per 1 januari 2023 nog een verhoging van het salaris met 4%; 
•    Uiteraard alle gebruikelijke arbeidsvoorwaarden conform CAO Rechtsbijstand zoals een eindejaarsuitkering van 8,3% en diverse personeelsvoorzieningen;
•    Bij goed functioneren een vaste aanstelling.

Reactie 
Als je wilt solliciteren, klik dan op solliciteren en reageer voor 21 november 2022. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen de Ridder, afdelingshoofd Financiën, Business Control en Facilitair: telefoon: 06-10071501 of e-mail: jdridder@juridischloket.nl

Een persoonlijkheidsvragenlijst (TMA) en een cognitieve capaciteitentest kunnen onderdeel uitmaken van de tweede ronde van de sollicitatieprocedure.
 
 

Acties