Menu

(Eind)redacteur (NL/EN)

Juridische onderwerpen taai? Niet als jij ze onder handen neemt. Het lukt jou als geen ander om ingewikkelde informatie toegankelijk te maken. Zo help je consumenten in Europa betere keuzes te maken en om hun recht te halen als er toch iets misgaat. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel op deze vacature! 

Dit is het Europees Consumenten Centrum
Het Europees Consumenten Centrum (ECC) helpt consumenten al meer dan 17 jaar bij het oplossen van problemen met een aankoop over de grens. En dat doen we helemaal gratis. Het ECC maakt deel uit van het ECC Netwerk. Dit Europese netwerk heeft vestigingen in alle EU-lidstaten, Noorwegen en IJsland en werkt ook nauw samen met het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is het ECC ondergebracht bij het Juridisch Loket. 

Wat je gaat doen
Als online (eind)redacteur bij het Europees Consumenten Centrum maak je juridische informatie voor consumenten toegankelijk. Je richt je daarbij specifiek op de rechten van een consument bij het doen van een aankoop over de grens. Je schrijft praktische webteksten met tips, stappenplannen en voorbeeldbrieven. Dat doe je in begrijpelijke taal (taalniveau B1). Deze teksten schrijf je in het Nederlands en Engels voor www.eccnederland.nl. 
Je schrijft ook teksten voor www.eccnet.eu. Dit is de overkoepelende website van het netwerk van Europese consumentencentra (ECC-Net). Zo ben je verantwoordelijk voor de tweemaandelijkse editorial meetings, het aanspreekpunt voor content gerelateerde vragen vanuit het netwerk en verantwoordelijk voor het prioriteren van content. Wie wanneer wat schrijft, dat bepaal jij.  

Je zorgt voor een continue contentstroom en dat doe je in samenwerking met het nationale webredactieteam en internationale editorial team. De teksten die door collega’s worden geschreven, gaan eerst langs jou voordat ze online worden geplaatst. Ook ben je betrokken bij het doorontwikkelen van beide websites. Klinkt dit als de ideale baan voor jou? Lees dan snel verder!

Teamwork
Je werkt in een klein, gedreven team van juristen, marketing- en communicatieadviseur en manager. Samen zorgen wij ervoor dat consumenten goed geïnformeerd worden over hun rechten in de EU en dat zij krijgen waar ze recht op hebben. Het voordeel van dit kleine team is dat de lijntjes kort zijn. We weten van elkaar wat er speelt en helpen elkaar als dat nodig is. Zo zou je in de praktijk ook samen met de marketing- en communicatieadviseur kunnen werken aan een publiekscampagne of het uitwerken van een plan of strategie. Het team wordt gekenmerkt door het informele, mensgerichte karakter en collegialiteit. Daarnaast werk je ook nog eens projectmatig samen met communicatiecollega’s uit 26 andere EU-landen, Noorwegen en IJsland. Hoe het allemaal precies werkt, vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek. 

Wie jij bent 
Je krijgt veel energie van het schrijven van doeltreffende teksten voor het web en je bent op zoek naar een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Je ziet kansen liggen, weet hoe je het ECC beter maakt en hoe je jouw talenten daarvoor inzet. Je kunt je goed in de lezer verplaatsen en vindt het leuk om te schrijven over onderwerpen zoals reizen in Europa en winkelen in Europa. Foutloze teksten in het Engels en Nederlands schrijven is voor jou geen probleem. Hier word je ook blij van: 
•    contentoptimalisatie (SEO)
•    doelgroepsegmentatie
•    online persuasion
•    websiteoptimalisatie
•    social media
•    projectmanagement

Profiel

•    Je werkt op hbo of wo-niveau en hebt een achtergrond in de communicatie, vertaalbranche of journalistiek
•    Je bent een enthousiaste en gestructureerde aanpakker
•    Je schrijft heldere en kernachtige teksten voor het web
•    Je schrijft en spreekt vloeiend Engels
•    Je bent een positiviteitsgoeroe. Beperkingen? Die bestaan volgens jou niet
•    Je bent vanaf 1 augustus 2023 beschikbaar voor minimaal 12 maanden

Dit zoek je verder in een baan

•    cursus- en opleidingsmogelijkheden 
•    werken voor een internationale organisatie
•    één of twee vaste dagen op kantoor, overige dagen werk je vanuit huis 
•    collega’s waar je blij van wordt en een modern kantoor in het centrum van Utrecht

Salaris
De functie is voor 36 uur per week. Je komt in dienst van het Juridisch Loket. De functie van (eind)redacteur is ingeschaald in schaal H van de CAO Rechtsbijstand, € 3.057,- tot maximaal € 4.144,- op basis van 36 uur per week. In de CAO Rechtsbijstand is o.a. een eindejaarsuitkering 8,3% en diverse personeelsvoorzieningen opgenomen.

Sollicitatie 
Spreekt deze vacature je aan? Wacht dan niet langer en laat ons voor 26 juni weten waarom je bij ons wilt werken en wat jij uit deze baan wilt halen. Klik dan op de knop Solliciteren. Voor extra informatie over deze functie kun je telefonisch contact opnemen met Linda van Zanten, marketing- en communicatieadviseur via 06 – 13 89 71 53 of per e-mail communicatie@eccnederland.nl.

Acties