Menu

Eindredacteur webredactie

Het Juridisch Loket verandert. De Stelselherziening Rechtsbijstand biedt ons veel kansen. We gaan onze dienstverlening aanpassen, zodat we toegankelijk worden voor 17 miljoen Nederlanders. Daarbij speelt de website van het Juridisch Loket een grote rol.

De webredactie wordt functioneel aangestuurd door de contentmanager en bestaat daarnaast uit webredacteuren en een eindredacteur. De meeste webredacteuren zijn juridische medewerkers die hun tijd verdelen tussen het helpen van klanten en schrijven voor de website. Het Juridisch Loket is daarom op zoek naar een ervaren eindredacteur, die bij het redigeren oog heeft voor het ontwikkelen van de schrijfvaardigheid van de webredacteuren.

Het Juridisch Loket is een onafhankelijke stichting met 30 vestigingen en ruim 350 collega’s, verspreid over heel Nederland. Deze locaties worden vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (nabij station Utrecht Centraal) ondersteund, waaronder de afdeling Marketing & Communicatie.

We zoeken een ervaren eindredacteur die gewend is webredacteuren tijdens het redigeren mee te nemen in het verbeteren van hun tekst. Daarnaast schrijf je incidenteel ook zelf teksten. Je hebt geen moeite met deadlines en zorgt ook dat anderen die kunnen halen. Je hebt ervaring met schrijven op taalniveau B1 en weet wat SEO is. Je hebt bij voorkeur ook kennis van chatbotteksten.

De webredactie is verantwoordelijk voor alle teksten op de website, dus ook voor nieuwsberichten en de content voor de chatbot. We werken scrum agile. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Marketing & Communicatie. Deze afdeling bestaat uit 6 enthousiaste communicatieprofessionals.

Functie-eisen en competenties

  • Afgeronde HBO- of WO-opleiding journalistiek of communicatie
  • Meerdere jaren werkervaring als eindredacteur
  • Meerdere jaren werkervaring als webredacteur
  • Ervaring met contentmanagementsystemen (bij voorkeur Umbraco)
  • Ervaring met schrijven op taalniveau B1
  • Ervaring met het schrijven of redigeren van teksten voor een chatbot is een pre
  • Je bent klantgericht, stressbestendig, creatief en proactief
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden
  • Je werkt zelfstandig, maar bent ook een teamplayer
  • Je hebt affiniteit met juridische onderwerpen, bijvoorbeeld je rechten als consument, huurder of werknemer (ervaring is niet noodzakelijk)

Salaris en aanstelling

De functie van Eindredacteur is ingeschaald in schaal I van de CAO Rechtsbijstand (€ 3060,- tot € 4189,- op basis van 36 uur per week). Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering 8,3%. Aanstelling vindt vooralsnog plaats voor de duur van een jaar. Bij gelijkblijvende bedrijfsvoering en bij goed functioneren bestaat een mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar. De arbeidsomvang is 28-32 uur per week. Op vrijdag werken is vereist, verdere werkdagen zijn in overleg.

Reactie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Klik dan op solliciteren. Reageren is mogelijk tot en met 20 juni. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste week van juli. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Rikke van Geest, contentmanager, via rvgeest@juridischloket.nl.