Menu

Manager Marketing en Communicatie

Het Juridisch Loket verandert. De Stelselherziening Rechtsbijstand biedt ons veel kansen. We gaan onze dienstverlening aanpassen, zodat we toegankelijk worden voor 17 miljoen Nederlanders. We gaan nauwer samenwerken met het sociaal domein en andere ketenpartners om onze (kwetsbare) klanten nog beter te helpen. En zo laagdrempeliger bereikbaar te zijn voor onze klanten.
Communicatie is cruciaal voor het slagen van deze veranderingen en het profileren van het Juridisch Loket in deze dynamische omgeving. In deze context is het Juridisch Loket op zoek naar een manager voor de afdeling Marketing en Communicatie.
Het Juridisch Loket is een landelijk werkende organisatie en een onafhankelijke stichting met 30 vestigingen en ruim 350 collega’s, verspreid over heel Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (nabij station Utrecht Centraal) worden deze 30 locaties ondersteund door Bedrijfsvoering, waaronder de afdeling Marketing & Communicatie. 
We zoeken een ervaren manager, die met name sterk is op het gebied van externe communicatie. Je weet de positionering en strategie van het Juridisch Loket te vertalen naar een integrale communicatiestrategie, die past in de sterk veranderende omgeving. Je bent strategisch sparring partner van het MT op het gebied van strategisch communicatiemanagement en branding. Je geeft leiding aan een team van 5 enthousiaste communicatieprofessionals. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een consistente merkstrategie, reputatiemanagement, stakeholdermanagement, (online) marketing communicatie, crisiscommunicatie en interne en verandercommunicatie. Ook treed je op als woordvoerder. Je ressorteert onder de Kwartiermaker Bedrijfsvoering en maakt deel uit van een team stafmanagers.


Functie-eisen en competenties
Je hebt gevoel voor verhoudingen, je bent politiek sensitief en hebt oog voor uiteenlopende in- en externe belangen. Je hebt aantoonbare kennis in de relevante disciplines van corporate communicatie zoals merkpositionering, integrale communicatie, online communicatie en interne communicatie. En je hebt ervaring met woordvoerderschap, het coördineren van crisissituaties en stakeholdermanagement. Daarnaast heb je ervaring met leiding geven aan professionals en heb je een coachende leiderschapsstijl. Ook heb je ervaring met projectmatig en Agile werken. 

Overige functie-eisen en competenties

  • Afgeronde opleiding op het gebied van communicatie, niveau D
  • Meerdere jaren werkervaring in vergelijkbare functie
  • Strategisch sterk en politiek sensitief
  • Doorzetter en stressbestendig 
  • Ervaring met het werken binnen de landelijke overheid, een uitvoeringsorganisatie en/of het juridisch domein is een pré

Salaris en aanstelling
De functie van Manager MC is ingeschaald in schaal K van de CAO Rechtsbijstand (€ 4018,- tot maximaal € 5708,- op basis van 36 uur per week). Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering 8,3%. Aanstelling vindt vooralsnog plaats voor de duur van een jaar. Bij gelijkblijvende bedrijfsvoering en bij goed functioneren bestaat een mogelijkheid tot verlenging. De arbeidsomvang is 36 uur per week.

Reactie
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Klik dan op solliciteren. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Saskia Jaquet, Manager Marketing & Communicatie a.i., via sjaquet@juridischloket.nl. Reageren is mogelijk tot en met 11 april 2021. De sollicitatiegesprekken worden zo snel mogelijk na sluitingsdatum gepland.